Detalji projekta

Kreiranje poslova orijentisanih ka budućnosti utemeljinih na znanju i savremenim tehnologijama. Pružanje pomoći preduzetnicima u stvaranju uspješnih kompanija. ICBL će biti centar inovacija, međunarodnih investicija i opštinskog razvoja u RS. Jedan od glavnih ciljeva je stvaranje poslovnog Inkubatora. Uz poslovni incubator, dodatne usluge Centra su trening, edukacija i poslovno savjetovanje. ICBL će takođe u ponudi imati i vrhunski opremljene sale za konferencije.

“EXIT Consulting” je inicijator projekta, lobirao je za projekat spojivši zajedno Vladu Kraljevine Norveške, Vladu Republike Srpske kroz Ministarstvo nauke i tehnologije, Republičku agenciju za razvoj malih i srednjih preduzeća, Grad Banja Luku, Univerzitet u Banja Luci i Univerzitet u Istočnom sarajevu, u ovom 2 miliona eura vrijedanom projektu.

Budući da je “EXIT Consulting” angažovan kao glavna izvršna agencija za projekat, ona je razvila sve dokumente za ICBL od vizije, preko poslovnih i marketinških planova, do standarda i procedura za svakodnevni rad Centra.

Lokacija

Banja Luka, BiH

Korisnici

ICBL Ltd, Vlada Republike Srpske, Grad Banja Luka, Univerzitet Banja Luka, Univerzitet Istočno Sarajevo

Investitor

Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveška

Datumi projekta

Početak: 01.11.2007

Kraj: 01.11.2008

Ukupno: 12 mjeseci

Ukupna vrijednost projekta

2 000 000.00 EUR

Team

Lider projekta: Zoran Gajić
Tim (profil): EXIT Consulting Ltd.

Aktivnosti

  • Razvoj metodologije projektnog menadžmenta;
  • Organizacija Centra sa zajedničkim strukturama menadžmenta, pravilima i propisima;
  • Uspostavljanje ICBL odjeljenja (Inkubatora, Konsalting odjela, Odjela za trening i Konferencijskih kapaciteta), kao samostalnih jedinica unutar Centra sa jednostavnim tokom komunikacije i saradnje;
  • Razvoj potencijala opština i studija poslovnih partnerskih vrtova;

Ostvareni rezultati

Projekat je u procesu realizacije i produžen je zbog okolnosti eksternog karaktera.
Osnovana je Fondacija ICBL, kao nadzorni organ ICBL-a, zbog prelaza projekta u novu fazu, osnivanja Centra i pokretanja njegovog rada.

Inovacioni Centar Banja Luka – ICBL