Vijesti

Sve vijesti

Održan prvi Poslovni utorak na temu "Obnovljivi izvori energije"

Prvi “Poslovni utorak” okupio je 25 učesnika i dotakao se oblasti obnovljivih izvora energije, imajući u vidu postojanja značajnih potencijala za razvoj energije iz obnovljivih izvora, pozitivnih regulatornih inicijativa u Republici Srpskoj, kao i značajnih istraživačko-razvojnih aktivnosti privrednog sektora.

Nakon uvodne riječi predstavnika grada Banja Luka  (Odsijek za razvoj, evropske integracije i investicije),
učesnici su se mogli upoznati sa regulativnim okvirima obnovljivih izvora energije u Republici Srpskoj, koje su izložili predstavnici Ministarstva industrije, energetike i rudarstva RS.

BT2 Održano je nekoliko prezentacija od strane vodećih svjetskih i regionalnih kompanija iz ove oblasti. Generalni direktor Statkraft Vestern Balkan d.o.o. Beograd, Dragan Vignjević, predstavio je djelovanje kompanije Statkraft u oblasti razvoja i investicija u projektima izgradnje kapaciteta obnovljivih izvora energije.

Generalni direktor kompanije Nova Energija d.o.o. Solin, upoznao je učesnike sa mogučnošću razvoja visokokvalitetnih energetskih projekata iz obnovljivih izvora.

Od lokalnih kompanija predstavile su se kompanija Turbina IPD d.o.o. Banja Luka, jedna od prvih firmi poslovnog inkubatora Inovacionog centra, te firma Eling Inžinjering d.o.o. Teslić.

Među predavačima prisustvovali su i gdin. Petar Gvero ispred Mašinskog fakulteta u Banjoj Luci, kao i brojni gosti ispred najznačajnijih državnih instuticija RS : predstavnici brojnih investicionih fondova, Elektroprivrede RS, Privredne komore RS,Investiciono Razvojne banke RS, Regulatorne komisije za energetiku RS,Gradska razvojna agencija Banja Luka i brojni drugi.

Video materijale i ostale informacije o Poslovnom utorku možete pogledati ovdje.

Postavljeno: 04.05.2011.