Vijesti

Sve vijesti

Otvaranje UG „Potkozarje – Asocijacija za ruralni razvoj (PARD)“

 
Dana 21.03.2011. godine u selu Gornja Jurkovica, opština Gradiška  otvorena asocijacija za ruralni razvoj Potkozarje.

Asocijacija je osnovana kroz realizaciju projekta „Ruralni razvoj istočnog Potkozarja-Pilot projekat Gornja Jurkovica“ koji implementira EXIT Centar i Asocijacija Extremadure za saradnju sa istokom i zapadom, AECEO. Podršku projektu su pružili Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Opština Gradiška, a realizovan uz pomoć EXIT Centra.

Cilj Asocijacije je da unapredi  ekonomski razvoj i kvalitet života ruralnog stanovništva.

Tim povodom održan je sastanak u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske sa g. Kovačevićem, pomoćnikom ministra za ruralni razvoj gdje su predstavnici AECEO-a i EXIT Centra dogovorili ciljeve buduće saradnju između Republike Srpske i španske pokrajine Extremadura.

Svečano otvaranje održano je u 12h u novoopremljenim prostorijama „Potkozarje – Asocijacija za ruralni razvoj“ u Gornjoj Jurkovici, gdje su prisutnima predstavljeni planovi rada Asocijacije i razvoja ruralnih područja.

Otvaranju su prisustvovali predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Agencija za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi RS, španske pokrajine Extremadura, opštine Gradiška, ALORG, EXIT Centra, poljoprivrednih udruženja, koji su izrazili podršku budućem radu asocijacije.

Podršku su pružili i brojni mještani sela Potkozarja, koji su zajedno sa zaposlenima asocijacije otvaranje priredili na tradicionalan način, osveštavanjem prostora, proslavom uz tradicionalnu gastro ponudu, muziku i druge običaje ovog kraja.

Više o POTKOZARJE - Asocijacija za ruralni razvoj možete naći ovdje.

Fotografije povezane sa vijesti

Postavljeno: 23.03.2011.