Razvojni konsalting

Usluge iz domena razvojnog konsaltinga koje nudi EXIT Centar odnose se na savjetovanje i u privatnom i u javnom sektoru.

Klijenti koji su korisnici ove usluge dolaze kako iz opština i lokalnih akcionih grupa, tako i iz kompanija u privatnom vlasništvu.

Rješenja/usluge/unaprjeđenja

Naš cilj u pružanju ovih usluga je da osposobimo samog klijenta za buduće djelovanje u traženoj oblasti.

Naši konsultanti, kao i spoljni saradnici, u dogovoru sa klijentom pripremaju inicijalnu analizu stanja, te daju preporuke za buduće korake. Na osnovu inicijalne analize, planira se i provodi ciljana obuka zaposlenih klijenta, kako bi oni mogli bolje razumjeti razvojne metodologije i načine pronalaženja potrebnih finansijskih sredstava.

Obučeni zaposleni klijenta, garant su uspješne identifikacije potreba i prioriteta kompanije ili organizacije klijenta.

Naš konsultantski tim, u saradnji sa zaposlenima klijenta definiše ove potrebe i prioritete, daje preporuke u pogledu uslova finansiranja i raspoloživosti sredstava iz odgovarajućih fondova.

Ukoliko je klijentov fokus usmjeren na projektne aktivnosti, angažovani konsultanti mogu pomoći da se u potpunosti razvije jedan ili više projektnih prijedloga, na način i prema metodologiji koji odgovaraju specifičnim kriterijima ciljnog donatorskog programa.

Na ovaj način se optimizira mogućnost odobravanja i finansiranja projekta, a klijent dobija mogućnost korištenja razvojnog tima kao potencijalnog partnera u implementaciji projekta.

EXIT Centar može biti pouzdan partner, pružajući klijentu usluge iz oblasti projektnog menadžmenta, te svoje provjerene i dokazane stručnjake, kako interne tako i vanjske, koje angažuje u određenim oblastima.